Néhány mit sem sejtő apáca talált rá Jézus szülői házára: a különös názáreti lakhely az 1. századból maradt fenn – Ezotéria

Ugyan Jézus Krisztus az evangéliumok attól függ Betlehemben {született}, ugyanezek az iratok arról ráadásul árulkodnak, hogy végül is a szerettei visszatért Názáretbe, ahol felnőtté cseperedett a keresztény hit fő alakja.

Egészen 1880-ig biztosan nem találtak kézzel fogható bizonyítékot arra, hogy Názáreten {belül} hol tartózkodhatott Krisztus, még a názáreti apácák a 19. század végén különös felfedezést tettek kolostoruk építése eközben.

Valójában a 19. században ismerték a ingatlan helyét

Egy 4-5. századi bitang feljegyzése attól függ Názáret {északi} részén egy bizánci vallás állt, ami valószínűleg Mária és még Szent József háza fölé épülhetett, akik közösen nevelték a Kisjézust. Közel másfél sok ezer év múlva, 1881-ben Franciaországból apácák érkeztek ide, akik megalapították a Názáreti Apácák képviseletét. Véletlenül fedezték fel az ősöreg ingatlan maradványait a elavult vallás folyamán, amikor nagyon saját kolostoruk építésébe vágtak, még amint megpillantották az ingatlan elemeit, tudták, hogy egy dolog hihetetlenül fontosra bukkanhattak rá.

Az 1. századból való épület.

Az 1. századból való ingatlan.

A különös romokat közel ötven évig tartó ásatási munkálatok során tárták fel, amit Mère Giraud apáca vezetett. Ez volt a múlt első olyan régészeti munkája, amit egyszerűen nők végeztek. Az ezáltal talált leleteket megőrizték, majd sok mint egy évszázadon felhasználásával óvták. Mindez történt az Angyali üdvözlet-bazilikának közelében, ahol a keresztények körében kiterjedt perspektíva, hogy Gabriel arkangyal itt felsorolva közölte Máriával, hogy gyermeket vár. Az épületre biztosan nem véletlenül vésték a „Hic verbum caro factum est” feliratot, mely azt jelenti, hogy „Itt vált az ige testté”.

Pár éves fotó Názáretről.

Házaspár évi picture Názáretről.

Az apácákat a neves bibliakutató, Victor Guérin 1888-ban írt elmélete ösztönözte a kitartó ásatási munkálatokra, hogy ezen a térségen feltételezte Jézus egykori otthonát. A kolostor nővérei mesterségesen kialakított barlangot, sziklafalakból kivágott falakat, sírokat találtak. Henri Senès, jezsuita lelkész 1936 és még 1964 az egyik szintén kutatott a részen, azonban építészeti rajzokat ráadásul készített az apácák felfedezéséről.

Többet látni:  Annyira kék, hogy a kutatók sem tudnak vele mit kezdeni: idegen anyag a 12 ezer éves kődarabban - Ezotéria

Nem foglalkoztak a elavult házzal

Maga a lelőhely végül is évtizedekre a feledés homályába merült, ami köszönhető sajátja ráadásul, hogy a 20. században egy jelentős régész úgy ítélte meghatározott, hogy tényleg az apácák semmilyen jelentőségteljes felfedezést biztosan nem tettek. Akkor vált még egyszer a kamat központjává, amikor Ken Dark, az angliai Reading Egyetem régész- és még történettudományi professzora 2006-ban még egyszer belevágott a régészeti munkálatokba, és még valójában modernebb módszerekkel térképezte fel az ásatási helyszínt. 2015-ben pedig közzétette addigi eredményeit, amiben részletesen kifejtette, miért ráadásul elérhető, hogy ez az ingatlan József, Mária és még Jézus otthona legyen. Összességében 15 éve kutat a területen.

A rövid cikk az ajánló után kitartani

Az első megállapítása, hogy legalább az időszámításunk utáni 50-es évekből származik a sziklába vájt, korabeli társasház, amit végül is, a római korban temetkezési helyként használtak. Emellett a 4. században egy bitang, De Locis Sanctis feljegyzést készített egy feltételezett Church of the Nutrition épületről, amiről valójában utána azt feltételezték, hogy alatta található Jézus Krisztus lakóháza. A régész attól függ ez megfeleltethető sajátja a bizánci templomnak, amit a kolostor folyamán találtak.

– Nem azért mentem Názáretbe, hogy megtaláljam Jézus házát, hanem egyszerűen a terület történelmét kutattam, a bizánci keresztény zarándoklatokat vizsgáltam. Nálam jobban {senki} biztosan nem lepődhetett meghatározott ezen a feltáráson. Nem mondtam biztosan soha, hogy ez abszolút Jézus háza, egyszerűen jármű arra bizonyítékunk, hogy valójában a 4. századtól több keresztény feltételezhette, hogy ez az a ingatlan. Eddig biztosan nem találtunk semmilyen olyan régészeti leletet, ami ennek ellentmondana – nyilatkozta Ken Dark a CBS-nek.

GettyImages-94982624

– Az épületet egy személy olyan húzhatta fel, hogy hihetetlenül nagyszerű kiváló mérnök volt. A bibliában Józsefről „tektonként” emlékeznek meghatározott, akik abban az időben híresen nagyszerű kiváló szakemberek, kézművesek voltak, ezáltal ő illetékes lehetett egy ilyen struktúrájú házat megépíteni. Ha másban biztosan nem ráadásul, abban egyetérthetünk, hogy akár minden kétséget kizáróan bebizonyítani ezt, vagy akár ennek ellenkezőjét nehéz kötelesség – fejezte legyen valójában gondolatát a oktató.

Többet látni:  Lapos has 30 nap alatt: ezért nem kell mindent elhinni a fitneszkihívásoknak - Fogyókúra

Ugyan eredetileg {senki} biztosan nem foglalkozott a regionális apácák szorgos gyűjtőmunkájával, és még a jezsuita lelkész tervrajzaival, épp most valójában Ken Dark gyümölcsöző projektjének szolgálnak alapul, hogy 2020 szeptemberében meghatározott ráadásul jelentette a „The Sisters of Nazareth Convent: A Roman-period, Byzantine, and Crusader weboldal in central Nazareth” című tanulmányát. A kutatómunkálatok {jelenleg} ráadásul zajlanak, és még minden elérhető nyomnak teljesen utánajárnak.

Itt nőtt fel Jézus a Biblia attól függ: Názáret ma a Szentföld egyik legfőbb zarándokhelye

Az evangéliumok attól függ Názáretben élt a kölyök Jézus, itt felsorolva út meghatározott Gábriel arkangyal Szűz Máriának, innen indultak Józseffel Betlehembe, és még ide tértek nyereség az egyiptomi menekülést követően. A názáreti Jézus városa ma több keresztény zarándoklat célpontja.

(Cikken belüli képek forrása:  The Christian Times / Facebook, Photo copyright Ken Dark Getty Images Hungary, borítókép forrása: Getty Images Hungary)


Nézed: Néhány mit sem sejtő apáca talált rá Jézus szülői házára: a különös názáreti lakhely az 1. századból maradt fenn – Ezotéria

Forrás: https://bpcsr.com

Kategória: szintetikus

Leave a Reply