Nem csak a megcsalás rombolja szét a boldog kapcsolatokat: a kutatás szerint ez a 8 viselkedés legalább olyan káros – Kapcsolat

Nincs olyan párkapcsolat, amelyben ne merülnének fel gyakran kisebb-nagyobb problémák, konfliktusok, valamint amely ne igényelne kitartó munkát mindkét megijedt részéről. A szenvedély ugyanis egyszerűen veszélybe kerül, emellett általában olyan tényezők miatt, amelyekre biztosan nem ráadásul gondolnak a házaspár tagjai.

Hogy minél sok szakítás megelőzhető legyen, a szakértők régóta vizsgálják, hogy melyek azok a kockázatos viselkedések, melyek azonnal véget vetnek a boldog viszonyoknak ráadásul. A pszichológusok épp most arra voltak kíváncsiak, melyek azok a tényezők, amik a legerősebb kárt teszik a kapcsolatokban. 

A legerősebb kapcsolatromboló viselkedések

A Journal of Relationship Research nevű szaklapban publikált kutatás során a szakértők 15 párkapcsolati tanácsadásra fókusz pszichológust kérdeztek meghatározott arról, hogy milyen viselkedéssel szabotálják a leggyakrabban a szerelmet a párok tagjai. A válaszok elemzése során sikerült megállapítaniuk azt a kilenc dolgot, ami a legtöbbször eredményezi a viszonyok végét. Arra ráadásul hoztak példákat, melyik rendesen mit takar, valamint pontosan hogyan nyilvánul meghatározott a legtöbbször.

Az egyik ezek közül a megcsalás volt, ez sokak számára biztosan nem ráadásul váratlan. Ám a többi nyolc közül biztosan nem mindegyik olyan egyértelmű tényező. Pedig a következők ugyanolyan veszélyesek a kapcsolatokra:

  • társ iránti támadások – kritizálás, gúnyneveken szólítás, ítélkezés, vádaskodás, ismétlődő kiabálás
  • a egy további üldözése – hosszan tartó ellenőrizgetés, túl sok, egészségtelen ragaszkodás, indokolatlan követelmények állítása vele ellentétes
  • a barátom partner kivonása a párja életéből – például elhanyagolás, kerülés, távolságtartás
  • védelem, hárítás – például a problémák hosszan tartó áthárítása a másikra, áldozatszerepbe való helyezkedés bármilyen gond felmerülése esetén
  • lekezelő bánásmód – megvetés, tiszteletlenség
  • féltékenység – hosszan tartó számonkérés, gyanúsítgatás, kiszámíthatatlanság
  • destruktív viselkedés – függőségek, pszichológiai problémák
  • pesting, bántalmazás valamint fizikai erőszak – szellemi zsarolás, terrorizálás, kockázat, kontrolláló viselkedés, manipuláció, testi bántalmazás.

A rövid cikk az ajánló után kitartani

Amy Green pszichoterapeuta a kutatás eredményeként létrejött listával kapcsolatban hozzátette, az végső, azaz a vallási valamint testi bántalmazás egy kapcsolatban se rendes, valamint amennyiben ez bármilyen formában ráadásul felbukkan, minél hamarabb le kellene zárni azt, valamint zavarni a másikkal mindenféle kapcsolatot. Megcsalás esetén pedig a feleknek kellene eldönteniük, jármű-e értelme extra keresni, képesek-e a történtek után ráadásul örömmel egymással élni.

Többet látni:  Vibrátor: a tökéletes női orgazmus záloga (18+) - Kapcsolat

Úgy véli azt mondta, hogy, hogy a többi közül néhány viselkedés minden kapcsolatban előfordul, ha csak enyhén ráadásul. A megfigyelés eredménye segíthet tudatosítani ezeket a felekben, valamint hozzájárulhat ahhoz, hogy mihamarabb változtassanak ezeken a boldog viszony érdekében. Ha pedig egyéni úgy érzi, a partnerét ismerte fel a fenti mintákban, ezen a ponton megéri felhozni a problémát, valamint egyértelmű beszélgetéssel hozzásegíteni a másikat ahhoz, hogy változtathasson. Legfelsőbb esetben a pro a párterápiát javasolja: ha ugyanis ezek a problémák hosszú távon állnak fenn, az végleg megmérgezi a kapcsolatokat.

Ezáltal jelzi a testbeszéd, ha elmúlt a szenvedély

A testbeszédszakértők szerint megéri odafigyelni arra, ha a társ gesztusai, mozdulatai mások, mint nemrég. Ezek ugyanis megmutathatják azt, ha valójában biztosan nem szereti a másikat. A következők rendesen az érzelmek gyengülésére, a szenvedély elmúlására valamint a közelgő szakításra figyelmeztetnek – ám ha időben észreveszi mindegyikük az srác, könnyen, hogy visszafordítható lesz a eljárás.


Nézed: Nem csak a megcsalás rombolja szét a boldog kapcsolatokat: a kutatás szerint ez a 8 viselkedés legalább olyan káros – Kapcsolat

Forrás: https://bpcsr.com

Kategória: szintetikus

Leave a Reply