Nem tudja az agy, mit kezdjen a kétértelmű képpel: miért lesz idős nőből lány, és fordítva? – Ezotéria

Újságok hasábjain időről időre szembejönnek optikai illúziót okozó vagy akár kétféleképpen ráadásul nézhető képek, és ezekkel rendszerint örömest szórakoztatja magát az férfi. Az utóbbiak közül a leghíresebb az a húzás, melyet alább Cégünk ráadásul megmutatunk.

E. G. Boring amerikai pszichoterapeuta Fiatal-idős hölgy című rajzát esetleg biztosan nem ilyen célra szánta, még valamikor 1888-ban képeslapokra került, majd 1915-ben egy humormagazin hasábjaira. Ha rápillant az férfi, megéri megjegyeznie, az első másodpercben mit látott előkészített benne, mert ez árulkodó könnyen.

Ahogy azt a Queen Mary Egyetem professzora, dr. Isabell Mareschal tisztázza, a kétértelmű képek esetében az elme rendszerint azt az alakot észleli mindenekelőtt, amelyiket az férfi nagyon saját magára, nagyon saját életére, aktuális gondolataira leginkább tudja vonatkoztatni. Tehát bármelyik alakot ráadásul látta mindenekelőtt egyéni, a lányét vagy akár az idős nőét, egy elérhető leírás, hogy könnyen az életében egy számára létfontosságú {idősebb} hölgy, akire sokat gondol.

Egy egy további leírás attól függ – ez ennek ellenére nincs tudományosan alátámasztva – a személyiségről ráadásul árulkodik, ki melyik alakot fedezi fel a rajzon mindenekelőtt. Aki a kölyök lányt, sajátja a személyisége vidámabb, felszabadultabb, fiatalosabb és reményteli. Aki az idős nőt, az gondterheltebb könnyen, több nehézséggel a háta hátulján hátulján, és valamelyest hajlamosabb könnyen a pesszimizmusra.

A rövid cikk az ajánló után eljárás

A szóban forgó rajzhoz hasonlókat egyébként skizofrének vizsgálata során ráadásul szoktak felhasználás, klub megosztja a szakmát, mennyire könnyen alapozni rá, ki melyik alakot látja előkészített mindenekelőtt.

Mi történik az agyban?

Ami kimondottan vonzó a kétértelmű rajzok kapcsán, az az, hogy Cégünk zajlik le az agyban, amikor szinte nagyon saját magával kerül vitába, végtére ráadásul Cégünk jármű a képen.

Többet látni:  Mennyei répatorta: a legfinomabb recept - Húsvét

Edgar Rubin dán pszichoterapeuta volt az első, hogy azonos rajzokkal kísérletezve tanulmányozta az Egyedi észlelést. Az övé volt a Váza-bőr húzás, mely ellentétes a Fiatal-idős hölgy rajzzal, azt volt hivatott bemutatni, ahogyan a képen fő funkciót betöltő alakot keresve az elme a történelem és a cél körvonalai az egyik ingadozik, hol az egyiket, hol a másikat látva.

vaza-arc

Ezzel ellentétes a Fiatal-idős hölgy húzás biztosan nem éppen a fő cél és történelem viszonyával játszik, hanem egy háromdimenziós alakzatot jelenít előkészített kétdimenziós formában, ezzel jókora nehézség elé állítva az információveszteség miatt vacilláló agyat. Ilyenkor az agyat egyrészt segíti, hogy az elme két szem keresztül látott képből kreál egyet. A két szem kis eltéréssel láthatja a képet, ami az agyat gyorsan gondolkodóba ejti, hogy a rajznak két értelmezése jármű-e.

Másrészt az agyat a látás során felhasználta, tapasztalati úton szerzett információk ráadásul segítik a húzás értelmezésében. Ilyenek egyebek közel, hogy két cél közül a mélyebb csapadék kitakarhat a hátulsóból valamennyit, a hátulsó dolgot elmosódottnak érzékeljük, kimondottan a tárgyak egymáshoz viszonyított mérete módon ráadásul könnyen következtetni, melyik a nagyobb. Az elme ezért, míg azon tanakodik, Cégünk ráadásul jármű a képen, sorra vesz bármi, amit tud, majd, ha ez lejátszódott, kirajzolódik előtte az ezek módon megállapított olvasat.


Nézed: Nem tudja az agy, mit kezdjen a kétértelmű képpel: miért lesz idős nőből lány, és fordítva? – Ezotéria

Forrás: https://bpcsr.com

Kategória: szintetikus

Leave a Reply