Ő volt a világ egyik első női vezetője: Kubaba kocsmárosból lett sumér királynő az ókorban – Kapcsolat

A sumér uralkodókat valamint uralkodóházakat az feltételezett királylista veszi számba i. e. 1817-ig. Keletkezése az i. e. 22. valamint 21. század fordulójára tehető, még végül is a kiegészítésére ráadásul vonal került. Ez lehetőség tájt a Birodalom intézménye, azaz a „nam-lugal” városról városra vándorolt, valamint egy időben csupán egy településen birtokolhatták. 

A vezetőket felsorakoztató dokumentumon egyvalaki thoughts közül kiemelkedik: csupán magányos lány szerepel ugyanis a listán, ő biztosan nem különféle, mint Kubaba, akire a agglomeráció alapjait megszilárdító kocsmárosnőként ráadásul emlékeznek.

Kubaba, a sumér királynő

Kubabát, vagy akár különféle néven KU-baut a világ egyik első női vezetőjének tartják, sőt egyes források attól függ az egész egészében történelemben ő volt az első női vezet. A III. Kisi-dinasztiához tartozott, valamint körülbelül az i. e. 2500–2330 az egyik volt a sumérok vezetője. Az asszony biztosan nem születési rend módon örökölte a trónt: tényleg keveset tudni arról, pontosan hogyan ráadásul lett belőle helyesen királyné, még az közismert, hogy nemrég kocsmárosként dolgozott.

kubaba 1

Mezopotámiában valójában ekkor előnyben részesített italnak számított a csapolt sör, szilárd kultúrája volt a sumér városokban, egy lehetőség után például egyedi törvények, rendeletek szabályozták a készítését valamint a fogyasztását. Az italt a kocsmákban, vagyis a tavernákban ráadásul árulták, melyek néhány esetben megegyeztek a bordélyházakkal. A kocsmárosnők azt mondta, hogy valóban hatalmas tiszteletnek örvendtek, munkájukkal függetlenséget kaptak, valamint nagyobb hatalomra ráadásul szert tehettek. Egy fennmaradt {forrás} attól függ Kubaba kenyeret valamint vizet feltéve egy halásznak, majd arra szólította fel, hogy Marduk isten templomának ajánlja fel azt. Ekkor az isten vagy akár az akkori fő- úgy döntött, nekiadja a hatalmat, valamint őt teszi létrehozott uralkodóvá. De az ráadásul előfordulhat, hogy felismerték határozottságát, vezetői képességeit, valamint ezért került a trónra. Klub az információk hiányosak valamint bizonytalanok arról, pontosan hogyan ráadásul került Kubaba a trónra, az , hogy szilárd újító vált belőle. 

Többet látni:  Fogyaszt, csökkenti a koleszterinszintet és a stroke kockázatát: a paradicsom 4 jótékony hatása - Fogyókúra

A rövid cikk az ajánló után kitartani

A ellenőrzőlista attól függ sok mint száz évig volt királynő, még ez persze hatalmas valószínűséggel túlzó követelések. Uralkodása végig megszilárdította a dinasztia alapjait, megerősítette a várost, valamint megvédte azt a betolakodóktól. Falakat épített, fejlesztette birodalmát, valamint kiterjedt tiszteletet vívott ki magának. Alkalmasságát persze sokan megkérdőjelezték, hiszen egyáltalán biztosan nem számított megszokottnak az, hogy egy lány kezében teherautó a elektromos erő.

A trónt végső soron gyermek, Puzur-Suen örökölte tőle, az asszonyt pedig halála után szinte istenként tisztelték, valamint szentélyeket emeltek az emlékére. Végül is egyenesen segítő istennőnek tartották, akiről úgy vélték, megvédi az Eufrátesz környéki városokat. 

Az ókor 8 legjobb uralkodónője

Képeken mutatjuk azokat az uralkodónőket, akik mély nyomot hagytak országuk történetében valamint a történelemben ráadásul. Határozott, elviselni valamint furcsa vezetők voltak, akik az egész egészében társadalmukra hatalmas befolyást gyakoroltak. A legközelebb asszonyok nevét mindenkinek ismernie kellene.

Képek: hu.wikipedia.org, Pinterest, Pinterest.


Nézed: Ő volt a világ egyik első női vezetője: Kubaba kocsmárosból lett sumér királynő az ókorban – Kapcsolat

Forrás: https://bpcsr.com

Kategória: szintetikus

Leave a Reply