Orbán Viktorral az élen hamarosan Debrecenben üléseznek a kormánypártok – videóval – Debrecen hírei, debreceni hírek | Debrecen és Hajdú-Bihar megye hírei

Orbán Viktorral az élen hamarosan Debrecenben üléseznek a kormánypártok – videóvalDebrecen – Városi konzultációt indított Debrecenben a Fidesz, a jövő héten pedig kihelyezett parlamenti frakcióülést tartanak a cívisvárosban.


A Debreceni Konzultáció keretein belül többek között a védettségi igazolványról, a Zöld Város Programról és a helyi közlekedésfejlesztésről is kikéri a lakosság véleményét a párt helyi szervezete. A kezdeményezésről Kósa Lajos, a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselője beszélt a Debrecen Televízió Közügy című műsorában.

Kósa Lajos elöljáróban hangsúlyozta: Magyarország túl van a koronavírus-járvány harmadik hullámán, ezért újra kell indítani a gazdaságot, a közéletet, a kultúrát és a sportot, mindent. És miután nagyon régóta nem lehetett eseményeket szervezni, találkozni a választópolgárokkal, úgy gondolták, itt az idő megkérdezni őket több témával kapcsolatban, melyek elsősorban az újraindításról szólnak. 

A kormánypárti országgyűlési képviselő a konzultáció eddigi tapasztalatairól elmondta: például a közlekedésfejlesztésben nincsenek nagy eltérések a vélemények között, hiszen sokan a zöldhullámot szorgalmazzák, kerékpárutak építését és ésszerűsítéseket is javasoltak számos helyen. 

– A Zöld Város Program általában tetszik az embereknek – fogalmazott Kósa Lajos. – Ezzel kapcsolatban többen is azt mondták: hirdessünk meg kertségi zöldítő programot is – ezt többek között faültetésekkel meg is fogjuk tenni. Standolunk folyamatosan, bejárjuk az egész várost, gyűjtjük az ötleteket.

Kósa Lajos

A Debreceni Konzultáció kérdőívének kitöltése anonim. Kósa Lajos hozzátette: a véleményeket a hónap végén fogják összegezni.

Az országgyűlési képviselő arról is beszélt, hogy: kihelyezett frakcióülést tart Debrecenben június harmadik hetében a Fidesz és a KDNP, jön Orbán Viktor miniszterelnök, a kormány, a teljes parlamenti frakció és sok szakértő – ötszáznál többen érkeznek. 

– Értékeljük a félévet, felkészülünk az őszi parlamenti munkára, Orbán Viktor beszámol a nemzetközi kapcsolatrendszer alakulásáról, lesz bőven miről beszélnünk – fogalmazott Kósa Lajos, aki a parlamenti munka kapcsán azt is megemlítette: dolgoznak azon, hogy legyen a Debreceni Egyetemnek állatorvosi kara is, a kormány pedig, úgy tűnik, támogatná ezt az elképzelést.

A teljes beszélgetés megtekinthető itt:


 

 

You read the post:Orbán Viktorral az élen hamarosan Debrecenben üléseznek a kormánypártok – videóval – Debrecen hírei, debreceni hírek | Debrecen és Hajdú-Bihar megye hírei

Leave a Reply