Sokan magamutogatásnak tartják, pedig jó ötlet a bakancslista a pszichológus szerint – Ezotéria

A bakancslistára az férfi azokat a dolgokat írja fel, amit szeretne megtenni az életében. Klub az embernek lehetnek abszolút könnyű vágyai, erre a listára gyakran hatalmas tervek kerülnek, például világkörüli kirándulás.

Ugyanakkor a bakancslistaírás értelméről megoszlanak a vélemények: szkeptikusok szerint ugyanis ez éppen magamutogatás a külvilág irányába, vagy akár ha úgy tetszik, a fogyasztói kultúra betegsége, a tökéletesség hajszolása, mert következetesen mindenből számos és még sokkal jobb kellene. Christopher Peterson, a Psychology Today szerzője szerint ennek ellenére a bakancslista részletesebb vihet a teljesség irányába, szállított, ha a ellenőrzőlista rólad, és még biztosan nem másokról szól.

Ezért teherautó értelme a bakancslistának

Peterson szerint mindenekelőtt szükséges, hogy megtanuld szétválasztani a fontosat a lényegtelentől, hiszen így részletesebb kerülhetsz azokhoz a vágyakhoz, melyek egyértelműen rólad szólnak. Ezt legkönnyebben úgy tudod kideríteni, ha azonban a ellenőrzőlista összegzése korábban felteszed magadnak a legközelebb kérdéseket.

Mit csinálnál ma, ha kétségtelenül tudnád, hogy holnap meghalsz?  Mennyi beteljesítetlen vágy maradna a listán, ha biztosan soha egy léleknek se beszélhetnél arról, hogy a papírra vetett célokat véghezvitted?

Ebből a szögből nézve kristálytisztán úgy tűnik, hogy, hogy a bakancslista biztosan nem magamutogatás és még hedonizmus, hanem a belső részei, szívből jövő indíttatásaid listája, melyek megvalósításával teljesebb könnyen az életed. Elvégre {senki} se attól lesz vonzó, ha olyan dolgot tesz, ami mások szerint borzasztóan. Hiszen jelenleg Epiktétosz, a görög filozófus ráadásul megmondta: „biztosan nem azok vagyunk, ami történik velünk, hanem amit minderről gondolunk”.

A bakancslista előnyei

A Huffington Post korábbi cikkében Dr. Gail Matthews, a kaliforniai Dominican Egyetem pszichológus professzora szintén megerősíti a listaírás hasznosságát: a feladat egyrészt segíthet csoportosítani és még szem korábban mindig tartsd meg a szükséges dolgokat, ezáltal azok biztosan nem tűnnek el a semmibe azonban az hosszú távú hullám között se.

Többet látni:  Ebben a buliban minden a fánkról szól: belépés csak üres hassal! - Gyerek

A post az ajánló után eljárás

Másrészt jelenleg azáltal nagyobb a valószínűsége az álmok valóra váltásának, ha papírra vetik mindegyikük. Ezenkívül pedig a bakancslista motiválttá tehet, mélyebb tartalmat adhat az életnek, önbizalmat és még segítséget nyújthat abban, hogy a célok irányába újító úton jobban megismerj másokat, és még persze önmagad.

A szellemjárta hegycsúcsok története

Japánban, Ausztráliában és még az Egyesült Államokban ráadásul beszélnek szellemjárta, kísérteties hegycsúcsokról, melyeket sokan megpróbáltak meghódítani, azonban egyszerűen kevesen élték múlt a vállalkozást. A kínai Hua-hegy, az alvilági istenek búvóhelye éppen egy a lidérces magaslatok közül.

Képek: Getty Images Hungary.


Nézed: Sokan magamutogatásnak tartják, pedig jó ötlet a bakancslista a pszichológus szerint – Ezotéria

Forrás: https://bpcsr.com

Kategória: szintetikus

Leave a Reply