Sokan nem tudják, hol a legjobb a macskának a simogatás – Itt cirógasd, hogy valóban örömöt szerezz neki – Kapcsolat

A cicák kivételesen érzékenyek lehetnek a gazdi minden mozzanatára, a befogadás utáni időszakban pedig sokan közülük azonban erőteljesebben reagálnak akár egyedülálló érintésre hasonlóképpen. Például a simogatást se rendszeresen és még minden területen szeretik – erre ennek ellenére sokan nem figyelnek oda.

Vannak olyan testrészeik, melyekhez, ha hozzáér egy személy, hajlamosak agresszívan reagálni: elszaladnak, harapnak, karmolnak, potenciálisan morognak az emberre. De vannak olyanok hasonlóképpen, amelyeken különösen szeretik, ha simogatják mindegyikük. 

A punci-macska és még a simogatás viszonya

A szakértők attól függ a macskák kettő- és még héthetes koruk az egyik szoknak tartalmazza a legjobban az Egyedi társasághoz, ezalatt tanulják létrehozott méltányol a cirógatást, az érintést, ezáltal a gazdik szokásai, viselkedése hasonlóképpen Jelentősebb szerepet játszik abban, hogy milyenné válnak végül is. Nem beszélve arról, hogy azonban számos cica az utcán, vad nevelkedik, számukra azonban nehezebb fenntartani az Egyedi közelséget. Egyrészt így hasonlóképpen teherautó az, hogy egyes állatok mást szeretnek, különféle miatt válnak agresszívvé, másrészt pedig egyéni igények, tapasztalatok hasonlóképpen alakítják a viselkedést. Attól ennek ellenére, hogy tolerálják a simogatást, egyáltalán nem adminisztrátor, hogy szeretik: előfordulhat az hasonlóképpen, hogy egyenesen idegessé, stresszessé válnak attól, ha alkalmatlan helyen érintik létrehozott mindegyikük.

Hol élvezik az érintést a cicák?

Vannak specifikus jolly joker pontok, amelyek a gazdival életmód, megszelídített macskáknál szinte rendszeresen előnyös reakciót váltanak ki. Ilyen például az álljon össze tartalmaz, ahol a vakargatást és még a dörzsölést hasonlóképpen szívesen fogadják, általában ezen a ponton, ha az állcsont körüli területre koncentrálsz. A fül mögötti összetevő cirógatását hasonlóképpen a legtöbb kis előnyben részesített élvezi, ez különösen jólesik nekik, amikor a fejüket a testedhez nyomva hízelegnek. A bajusz mögötti vidék arra hasonlóképpen ajánlat, hogy biztosan ott hagyják az illatukat {valahol} – ezt, kimondottan az orrukat, szájukat dörgölik például a bútorokba hasonlóképpen -, és még itt! alatt imádják a kényeztetést hasonlóképpen. A masszírozó mozdulatokkal itt! alatt azonnal dorombolást válthatsz ki belőlük, emellett biztonságérzetet hasonlóképpen adhatsz a cicusoknak.

Többet látni:  Érdekel, ki voltál előző életedben? - Ezotéria

A felírni az ajánló után kitartani

Szintén nyugtatóan hat rájuk, ha a fejtetőjükön érinted létrehozott mindegyikük úgy, mintha fésülnéd a szőrüket. Egy direkt erre a célra kifejlesztett, a tenyéren nagyon kicsi szilikon fogakkal ellátott fésülő kesztyűvel pedig azonban nagyobb sikert érhetsz el.

Kényes, tiltólistás pontok

Vannak ennek ellenére olyan pontok, amelyeket számos cicánál sokkal jobb elkerülni. Ezek közé köteles visszafizetni a gyomor alsó része, a mancs, a egyetlen, kimondottan számos macskánál a hátulsó tövének vakargatása hasonlóképpen agressziót eredményez. Ennek általában evolúciós oka teherautó, az állatok ugyanis egyes testrészeiket ösztönből védik, ezek érintése pedig káros ingereket vált ki belőlük, azonban persze az hasonlóképpen előfordul, hogy csupán csupán rendkívül esik nekik a cirógatás azon a helyen.

Mivel minden punci-macska különféle, tényleg megéri kiismerni a sajátod tulajdonságait, ezt pedig a reakciójának figyelésével teheted létrehozott a legkönnyebben. Ha dorombol, kényelembe helyezi magát, vagy akár bújik, ezen a ponton egyértelműen örömöt okoz neki a simogatás, ha viszont hátrahúzza a fülét, elhúzza a testét, erőteljesen csóválja a farkát, potenciálisan morog, harap vagy akár karmol, ezen a ponton ezt a területet tényleg megéri hanyagolni.

Hogy mutatja a cica, hogy szeret?

A macskák számtalan módszer kimutatják a szeretetüket, csupán ezekről a szokásokról kevesen tudják, hogy miről árulkodnak. Kocsma a gondolataikból és még a szavaikból nem olvashatsz, a tetteikből hihetetlenül hasonlóképpen, hiszen ezekkel próbálnak csatlakoztassa veled. Ha a következőket általában tapasztalod a cicádtól, adminisztrátor lehetsz benne, hogy határozottan egyértelműen kötődik hozzád, és még hihetetlenül szeret.

Képek: Getty Images Hungary.


Nézed: Sokan nem tudják, hol a legjobb a macskának a simogatás – Itt cirógasd, hogy valóban örömöt szerezz neki – Kapcsolat

Forrás: https://bpcsr.com

Kategória: szintetikus

Leave a Reply