Sosincs köszönet, csak plusz munka? 6 jel, hogy csak kihasználnak a munkában – Kapcsolat

Természetes, hogy minden személy a legjobbat akarja nyújtani a munkahelyén, valamint legyen valójában akarja megerősít, hogy gondosan, kitartóan végzi a feladatait, terhelhető, valamint lelkesedéssel álljon össze tartalmaz a kihívásokhoz. Ám azonban ezt a kedvező valamint tényleg hasonlóképpen dicséretes hozzáállást számos elsőrangú, kimondottan munkatárs kihasználja.

Gyakori szenzáció, hogy biztosan nem becsülik meghatározott a nagyon jó (PL) munkaerőt, csak állandóan újabb valamint újabb teendőket rónak rá bármiféle köszönet vagy akár vizsgálat nélkül. A kizsigerelés viszont borzasztóan káros az alkalmazottra, emiatt létfontosságú Rájön, valamint véget vetni neki: ha ezeket a jeleket tapasztalod, hatalmas valószínűséggel téged hasonlóképpen kihasznál a főnököd vagy akár a kollégád.

Vizsgálat nélkül kapod a plusz munkákat

Ha egy dolog olyat kérnek, ami biztosan nem köteles fizetni a feladatkörödhöz, utána elvárható, hogy megkérdezzék, belefér-e az idődbe, vállalod-e. Ha valamikor-valamikor ez elmarad, azonban biztosan nem olyan óriási kiadás, még, ha rendszeressé válik, hogy állandóan csak pakolják rád a plusz munkát bármiféle jóváhagyás kérése nélkül, utána egyértelmű, hogy kizsákmányolnak. Akmérték a újító teszi ezt, akár valamelyik munkatárs, biztosan nem szabad mondat nélkül hagyni.

A köszönet következetesen elmarad

Valóság, hogy minden feladatelvégzés után biztosan nem várhatsz köszönetet a főnöktől, hiszen ez a kötelességed, még az se rendes, ha soha soha biztosan nem értékeli az erőfeszítéseket, valamint soha soha biztosan nem kapsz tőle egy köszönömöt, vagy akár a hála bármilyen különféle formáját se mutatja. Ha ugyanis biztosan nem értékel semmit, amit teszel, csak a negatívumokat hangsúlyozza, az nemcsak a kihasználás jele, még a munkakedvet valamint a motivációt hasonlóképpen tönkreteszi, ami hosszútávon boldogtalanságot, elégedetlenséget eredményez.

Személyi asszisztenst kellene játszanod

Ha biztosan nem személyi asszisztensként dolgozol, egyáltalán biztosan nem rendes, ha a főnököd magánügyeit kellene intézned, vagy akár az ő nagyon kicsi feladatait kellene elvállalnod. Ha neked adja ki az éttermi asztalfoglalását, a családtagok ajándékainak beszerzését vagy akár éppen a kávéfőzést, utána adminisztrátor lehetsz benne, hogy a munkahelyi kizsigerelés áldozata vagy akár. Határt kellene szabni a feladataidnak, valamint visszautasítani a egyén jellegű kéréseit.

Többet látni:  3 terhestorna Budapesten 10 ezer forint alatt - Gyerek

A post az ajánló után kitartani

Ellopják az elismerést

Ha előfordult valójában, hogy egy ötletedet, munkádat a kollégád vagy akár a felettesed a sajátjaként mutatta legyen valójában, vagy akár learatta helyetted a babérokat, az szintén erre utal. Sajnos biztosan ismétlődő példány, valamint borzasztóan káros hasonlóképpen, hiszen nemcsak, hogy ők kapják az elismerést helyetted, még azonban az esetleges fizetésemeléstől valamint az előléptetéstől hasonlóképpen eleshetsz miattuk.

Azonban következetesen várod az ígért emelést

A főnököd valójában hónapok, potenciálisan évek óta ígéri a fizetésemelést vagy akár az előléptetést, mégsem történik abszolút semmi? Ha rákérdezel, következetesen csak magyarázkodik, valamint szekvenciális dátumra nyom a alkalmazás tervét? Ez hasonlóképpen létfontosságú figyelmeztető jelzés könnyen, hiszen legvalószínűbb csak azért hozta mindezt szóba, hogy azonban többet dolgozz, azonban kitartóbb legyél, tényleg azt mondta, hogy esze ágában sincs felfedez mindezt.

Soha, semmilyen engedményt biztosan nem adnak

Egy rendes, kiegyensúlyozott munkahelyen természetesnek kellene lennie, hogy a feladataikat hatékonyan végző, jó hírű munkatársak alkalmanként kapjanak egy kis szünetet vagy akár engedményt. Ha azt mondta, hogy a menedzser dacára, hogy szorgalmas vagy akár, valamint következetesen minden apróság megcsinálsz, egy házaspár perces szünetért hasonlóképpen rosszallóan szól rád, valamint azt se engedi, hogy átütemezd a munkát, vagy akár elmenj nemrég, ha közbejött egy dolog létfontosságú, az egyértelműen a kihasználás jele. 

Ezáltal kelthetsz nagyon jó (PL) benyomást

Szeretnéd, hogy megkedveljenek, valamint rögtön nagyon jó (PL) benyomást tegyél egy vadonatúj munkahelyen? A legközelebb mozdulatokat utána megéri bevetned, mert tudatosság végig intézik el, hogy szimpatikus legyél másoknak.


Nézed: Sosincs köszönet, csak plusz munka? 6 jel, hogy csak kihasználnak a munkában – Kapcsolat

Forrás: (*6*)

Kategória: szintetikus

Leave a Reply