Tényleg boldogabbak az extrovertáltak? Egy introvertált nő kísérlete meglepő eredménnyel zárult – Kapcsolat

Időnként úgy tűnik, az extrovertáltak és még introvertáltak közti szakadék áthidalhatatlan, máskor viszont olyan, mintha biztosan nem ráadásul akarat óriási megkülönböztetés köztük, vagy akár legalábbis egy kicsit minden személy beletartozna mindkét típusba.

Sok olyan kutatást ráadásul végeztek valójában, amelyik ezen személyiségtípusok viselkedését és még életvitelét vizsgálta. Egy tiszta közvélemény kutatás megerősítette azt, amit -val együtt köztudatban sokan valójában nyilvánvalónak tekintettek: hogy az extrovertált egyének általánosságban véve boldogabbak, mint introvertált társaik. De vajon valóban ezért teherautó? Egy brit író – mellesleg határozottan egyértelműen introvertált – nő egy héten át tartó kísérletben vett részt, és még igazán vonzó tapasztalatokkal gazdagodott.

Tévhitek -val együtt két személyiségtípusról

Sokan úgy gondolják, hogy az introvertáltság egyet módszer azzal, hogy az illető zárkózott, befelé forduló, biztosan nem szereti -val együtt társaságot, és még állandóan szorong. Pedig ez biztosan nem feltétlen teherautó ezért, hiszen az introvertált egyéniség biztosan nem módszer mást, mint hogy az felajánlott Egyedi többnyire nyugalom környezetben, leginkább egyedül tud feltöltődni. Természetesen ők ráadásul élnek szociális életet, csupán szívességet -val együtt kisebb csoportokat preferálják, és még egy-egy társas rendszer után jobban igénylik -val együtt csendet és még -val együtt magányt. Ezzel ellentétes az extrovertáltak kifelé fordulóbbak, -val együtt többi férfi társaságából nyerik az energiájukat, és még élvezik -val együtt pörgést.

Az extrovertáltak kedvelik a társaságot

Főként ennek eredményeként tartják úgy, hogy az extrovertáltabbak boldogabbak: könnyebben vagy akár szívesebben ismerkednek másokkal, és még vágnak be vadonatúj dolgokba, sok választási lehetőség talál rájuk az aktív, és még biztosan nem szenvednek hiányt társas kapcsolatokban. Ez persze egyénfüggő, ezért jelentős általánosításokat biztosan nem könnyen levonni, klub specifikus kísérletek megpróbálták.

Többet látni:  Autodidakta módon kezdett tanulni, végül 16 nyelven beszélt folyékonyan Lomb Kató - Kapcsolat

-val együtt próbáld ki: introvertáltból extrovertált

-val együtt Kaliforniai Egyetem kísérletében 123 embert kértek létrehozott, hogy egy héten felhasználásával extrovertáltként viselkedjenek, azaz legyenek beszédesek és még spontánok, ismerkedjenek. -val együtt rá legközelebb héten megkérték mindegyikük, hogy introvertáltként éljenek, majd összehasonlították az eredményeket. -val együtt kutatást elődje dr. Sonja Lyubomirsky attól függ ezzel -val együtt kísérlettel {született} létrehozott az eddigi leginkább egyértelmű betakar: amikor -val együtt résztvevők extrovertáltként viselkedtek, sokkal sok jó érzelmet tapasztaltak létrehozott, és még nagyobb elégedettséget éreztek, mint amikor introvertáltak voltak. -val együtt akadémikus attól függ ez sajátja tudható legyen valójában, hogy az egyének természetüknél fogva társas lények, és még lényegében vágynak az interakcióra.

-val együtt rövid cikk az ajánló után kitartani

Ez volt az -val együtt próbáld ki, ami megihlette -val együtt Londonban lakóhely, Sirin Kale nevű újságírónőt, hogy -val együtt nagyon saját bevallása attól függ valójában megbékélt azzal, hogy introvertált egyéniség: hogy szívességet tévelyeg egy nem ismert városban, mint hogy megszólítson egy idegent útbaigazításért, és még hogy sok partimeghívást visszautasítja. -val együtt kutatási tanulmány hatására ennek ellenére úgy döntött, egy hétig ő ráadásul extrovertálttá különbözik – vagy akár legalábbis óriási erőfeszítések árán megpróbálja.

Sikerülhet az átváltozás?

-val együtt nőnek többek közt olyan programokon kellett részt vennie, mint kidobós labdajátékedzésen, választható kertészkedésen, nyugdíjasokból álló sétatúrán vagy akár éppen egy halloweeni bulin. Sőt, azonban úgy ráadásul elment egy kiállításra, hogy -val együtt vele tartó lányt csupán házaspár órával azelőtt ismerte létrehozott egy barátokat kereső mobilos appon felhasználásával.

30761203 9bfffd72f9eff302e9610657a2fca920 wm

Mindegyik programnál ugyanazok voltak -val együtt mondatok:

  • biztosan nem ihatott alkoholt egy-egy buli korábban, mert az segítene ellazulnia,
  • minden társas összejövetelre szóló meghívást el kellett fogadnia,
  • biztosan nem vihetett magával olyan barátot, akit valójában ismer,
  • létrehozott kellett próbálnia beszédbe elegyednie minél sok idegennel, és még biztosan nem léphetett le múlt korán.
Többet látni:  Napi fél padlizsán, 1,5 kiló mínusz hétvégére - Fogyókúra

Sirin állítása attól függ -val együtt hétfőn kezdett próbáld ki péntekre fulladt ki, vagy akár legalábbis ezen a ponton érezte úgy, hogy abszolút kimerítette -val együtt több társas érintkezés. Mindazonkeresztül kitartott vasárnapig.

-val együtt próbáld ki eredményei

-val együtt hozzáállását tekintve Sirin személyisége biztosan nem vett gyorsan 180 fokos fordulatot, vagyis sok rendszer korábban továbbra ráadásul izgult, szorongott, vagy akár éppen fáradtnak érezte magát, és még semmi sem kedve biztosan nem volt menni. Sokszor nehezére esett idegenekkel szóba elegyedni, majd megőrzi -val együtt társalgást.

GettyImages-1134608467

Ugyanakkor olyan, jó tapasztalásokkal ráadásul gazdagodott, amiken magában ráadásul rendkívül meglepődött. Az egyik, hogy az egyének sokkal kedvesebbek, mint elsőre hitte. Számos ismeretlennel folytatott beszélgetése rádöbbentette, hogy idegeneknek rendkívül könnyű megnyílni, és még magán dolgokat elárulni. Egy mély, tartalmas megbeszélés ezért könnyebben lefolytatható egy idegennel, mint -val együtt felszínes társalgás, ami megreked az időjárásnál.

Arra ráadásul ráébredt, hogy valóban valóban érdemes vadonatúj dolgokban kipróbálnia magát, mert ugyan szakértőink -val együtt legrosszabb, ami történhet? Ahogy -val együtt nő fogalmaz, minden személy egy kicsi, mozgó pontocska az életmód térképén, és még nagyszerű kiváló szenzáció időnként összekapcsolódni és még megosztani egymással -val együtt nagyon saját történeteiket. Sirin végszava, hogy klub biztosan nem változott extrovertálttá, azonban jelenleg, hogy belekóstolt, biztosan nem kizárt, hogy -val együtt jövőben sok társas programon ráadásul részt vesz majd.

GettyImages-954694672

Tehát egyértelműen boldogabbak-e az extrovertáltak? -val együtt öröm biztosan nem személyiségtől támaszkodni, ám igazság, hogy valamelyest számít. Az extrovertáltak több helyzetben valószínűleg könnyedebben boldogulnak, ennek ellenére hogy megfelelően érzi magát introvertáltként, az ugyanúgy könnyen hibátlanul elégedett. De -val együtt fenti tanácsot ezen a ponton ráadásul valóban érdemes megfogadni: időről időre nagyszerű kiváló elhagy -val együtt komfortzónát, igent mondani az vadonatúj kihívásokra és még ismerkedni, mert bármilyen kemény ráadásul elsőre, ezek végül is jelentős elégedettségérzetet nyújtanak.

Többet látni:  Gyorsítja a fogyást, védi a májat és a szívet: mennyi omega-3 zsírsavra van szükség, és miben van nagyon sok? - Fogyókúra

Hogyan lakik egymással egy extrovertált ember és még egy introvertált nő?

Ezek -val együtt rajzok kendőzetlenül mutatják legyen valójában, milyen egymással élni egy introvertált személlyel. -val együtt gyártó ezért szeretné tudatni különféle introvertáltakkal, hogy nincsenek egyedül.

(Képek forrása: Getty Images)


Nézed: Tényleg boldogabbak az extrovertáltak? Egy introvertált nő kísérlete meglepő eredménnyel zárult – Kapcsolat

Forrás: https://bpcsr.com

Kategória: szintetikus

Leave a Reply