Titkos üzenetet írt a 17. századi apáca, akiről azt hitték, megszállta az ördög: valóban baljóslatú dolgokat jegyzett le – Ezotéria

A titkosírással készült feljegyzések, levelek következetesen lázban tartják a kutatókat, kimondottan igaz ez ezen a ponton, ha az felajánlott iromány sok száz évvel vissza {született}. Ha pedig egy apáca írta, hogy azt állította, hogy az ördögi szállta előkészített, valószínűleg azonban izgalmasabb a feltétel.

Maria Crocifissa della Concezione bejegyzett nővér levele 1675-ből származik, és még sok mint háromszáz évig biztosan nem tudták, hogy helyesen miről ráadásul szól. 

Azt állította, a Gonosz kényszerítette

Maria Crocifissa della Concezione bejegyzett nővér Isabella Tomasiként látta előkészített a napvilágot 1645-ben a szicíliai Agrigentóban egy szicíliai nemesi szerettei lányaként. Tizenöt évi korában lépett legyen valójában Palma di Montechiaro bencés kolostorába, amelynek az épületét a Tomasi szerettei palazzójából alakították át. Maria szabadidejét a nyelvtanulásnak szentelte, amiben határozottan egyedi tehetsége volt. 

Harmincegy évi volt, amikor 1676. augusztus 11-én a cellája padlóján ébredt, úgy találtak rá, hogy az arcát tinta borította, és még a kezében pedig egy olvashatatlan, szimbólumok és még betűk keverékével teli levelet szorongatott. A források attól függ sok levelet ráadásul írt az este folyamán. A bejegyzett nővér a többi apácának azt állította, hogy a Sátán szállta előkészített, ő kényszerítette arra, hogy lejegyezze a különös sorokat, ezáltal próbálta előkészített őt elfordítani Istentől. Az egyik, mindössze néhány soros lehullott szabadság fennmaradt, ám hiába próbálkoztak a megfejtésével, ez sok mint háromszáz évig senkinek se sikerült. 

A rövid cikk az ajánló után kitartani

Megfejtették, istentagadó gondolatokat pótolják

2017-ben szicíliai kutatók még egyszer nekiveselkedtek a szöveges üzenet értelmezésének, méghozzá biztosan nem ráadásul akárhogyan: az web sötétebb fekete bugyraiból szereztek egy kódtörő szoftvert, amit legvalószínűbb a hírszerzés használhatott. Abból indultak ki, hogy a bejegyzett nővér olyan szöveget hozott létre, amelyben az általa megértette ókori betűkészletek egyes elemeit vegyítette, ennek eredményeként a programba ókori görög, arab és még a latin ábécét, valamint rúnaírást ráadásul betápláltak. Ezáltal sikerült dekódolniuk a lehullott szabadság egyes részleteit, amelyek módon kijelentették, hogy az apáca egyértelműen „ördögi”, istentagadó gondolatokat jegyzett le. 

A szöveges üzenet említi, hogy Istent az férfi találta ki, Isten egyszerűen hiszi, hogy felszabadíthatja a halandókat, és még utal a Sztüx, azaz a görög mitológiában szereplő alvilági patak létezésére ráadásul, ami elválasztja egymástól az élők és még a holtak birodalmát. A kutatók valószínűsítik, hogy Maria Crocifissa della Concezione bejegyzett nővér pszichológiai betegségben, feltételezhetően skizofréniában vagy akár bipoláris szégyelli szenvedett, születtek feljegyzések arról, hogy éjszakánként kiáltozott, és még az „ördöggel” hadakozott. 

Rejtélyes kódot találtak a elavult selyemruhába varrva

Az antikpiacok az ezernyi sorsot, történetet sűrítő régiségeikkel a legizgalmasabb, legtitokzatosabb helyek közé tartoznak. Amikor a marylandi antikruha-beszedési ügynök, Sara Rivers Cofield ellátogatott egy ilyen piacra, biztosan nem sejtette, milyen talányos darabot vesz.

(Borító- és még ajánlókép forrása: Getty Images Hungary. Képek forrása: Wikipédia/Archenzo, közkincs, Twitter)


Nézed: Titkos üzenetet írt a 17. századi apáca, akiről azt hitték, megszállta az ördög: valóban baljóslatú dolgokat jegyzett le – Ezotéria

Forrás: https://bpcsr.com

Kategória: szintetikus

Leave a Reply