Tudnak valamit, amit mi nem: hogyan élnek a földikutyák extrém hosszú ideig? – Ezotéria

Csupasz földikutya, alapvető turkáló, alapvető vakondpatkány – többféle módszer ráadásul hívják az Afrikában, Délkelet-Etiópiában, Kenyában, kimondottan Szomáliában életmód, hidegvérű, csaknem gondatlan emlőst, melynek nemcsak a kinézete lenyűgöző.

A A bolygó alatti alagútrendszerben életmód, kevés szemű, nagyfogú rágcsáló biztosan nem múlt hatalmas termetű, ám jármű, amiben mégis az élen jár: extrém hosszú ideig lakik.

A hosszú életmód titkának nyomában

A tudományos kutatás emberei valójában nemrég kiderítették, hogy ezek az állatok immunisak a rákra. Soha magányos rákos példányt biztosan nem találtak, és még laboratóriumban se sikerült mesterségesen előidézni náluk a betegséget. A Rochester Egyetem tudósai attól függ ez a sejtjeik az egyik lévő hialuronsavnak köszönhető adottság, azonban a bizonyosság megszerzéséig azonban hosszú utat kellene megtenni. A Google kutatói és még a Calico tudósai közösen rávilágítottak egy – tette hozzá érdekességre ezekkel az állatokkal kapcsolatban: a földikutyák azonban a halált ráadásul képesek kijátszani. A vizsgálat csupán az, hogyan.

foldikutya

A kutatók arra lettek figyelmesek, hogy, kocsma laboratóriumi körülmények közt a földikutyák rendesen körülbelül hat évig élnek, egyes példányok akár harmincéves korig ráadásul, sőt, szaporodási képességüket ráadásul megtartják. Ez figyelemre méltó az állatvilágban, kimondottan, ha tekintetbe vesszük, hogy az állatok éveit biztosan nem ugyanaz szakaszokként kellene mérni az egyének éveivel.

Az emlősöknél rendesen – közreműködő az embert ráadásul – a megöregedni előrehaladtával nőstény a végzet kockázata, azonban a földikutyáknál ez másként munkahelyek. A Gompertz-Makeham mortalitási passz egy matematikai képlet, mely elárulja, hogyan nőstény a halál valószínűsége az idősödéssel, felnőttkortól számítva. Az embereknél ez harmincéves megöregedni felett minden évben kétszeresére nőstény, azonban a földikutyáknál, mint azt 3299 egyed vizsgálata után megállapították, összesen életük során egy a tízezerhez, hogy elhalálozzanak.

Annyit tudni, hogy extrém hosszú ideig élnek, azonban azt biztosan nem, hogyan csinálják. Rochelle Buffenstein, a Calico szakembere ezáltal nyilatkozott:

Többet látni:  Mennyit lehet fogyni egy hónap alatt? Mondjuk, mi az egészséges maximum - Fogyókúra

– Ezek az állatok keresztülhúzzák mindazt, amit eddig az emlősökről tudtunk. Kivételesek, azonban modellként szolgálnak a hosszú életmód természetes mechanizmusának felderítésében.

A rövid cikk az ajánló után kitartani

Vajon, ha előbb-utóbb boldogulni Csináld jól felfedni a titkukat, vadonatúj fázis nyílna az orvostudományban, kimondottan az emberiség történetében? A Bolygó túlnépesedési folyamata valójában jelenleg ráadásul zajlik, és még, ha birtokába jutnánk a hosszabb életmód titkának, józanul végiggondolva biztosan nem , hogy javunkra válna. A tudományos kutatás ismereteinek szélesítése szempontjából ugyanakkor mindez lenyűgöző vizsgálat könnyen, ahogyan a rákkutatásban ráadásul mindenképp figyelemre méltó előrelépés minden bizonnyal azonosítani a földikutyák immunitásának specifikus és még ideális esetben utánozható természetes feltételét.

További érdekesség, hogy 2018-ban az év emlőse a alapvető földikutya szőrös rokona, a földikutya, mely azonban a kihalás szélén álló típusok.

Képek: Getty Images.


Nézed: Tudnak valamit, amit mi nem: hogyan élnek a földikutyák extrém hosszú ideig? – Ezotéria

Forrás: https://bpcsr.com

Kategória: szintetikus

Leave a Reply