Újabb fideszes polgármester kritizálta a bérlakások privatizációjára irányuló törvényjavaslatot

Dézsi Csaba Andrást az Ugytudjuk.hu kérdezte arról, hogy mi a véleménye az új törvényjavaslatról, aminek értelmében a bérlők – akiknek 2020 december 31-én érvényes bérleti szerződésük volt önkormányzati bérlakásra – a piaci érték kis százalékáért megvásárolhatják a szociális lakásokat.

„Lehet és kell erről tárgyalni, de a jelenlegi beadványt én nem tartom erre alkalmasnak” – vélekedett Győr polgármestere.

Dézsi elmondta, hogy jelenleg vannak gondok az önkormányzati bérlakásokkal, hiszen előfordul, hogy egy család bérbe kapott egy ingatlant, mert rászorult, majd azt továbbadta a következő generációnak, akik már nem biztos, hogy rászorulók. A polgármester szerint olyan bérleti szerződések is vannak, amikkel az illetőnek még az unokája is benn lakhat abban a lakásban, így az nem kerül vissza az önkormányzathoz, viszont a költségeket az önkormányzatnak kell állnia. Azonban a polgármester úgy gondolja, hogy bizonyos lakások eladása hátrányos lehet a jövőre nézve.

„De hogyha ezt a bérlakás-csomagot eladjuk, akkor öt év múlva nem lesz következő, aki beköltözhet. És eladjuk vele a jövő generációjának a bérlakáshoz – az előtakarékos, öngondoskodásra nevelő, buzdító bérlakáshoz – jutásnak a lehetőségét” – fogalmazott Dézsi.

You read the post:Újabb fideszes polgármester kritizálta a bérlakások privatizációjára irányuló törvényjavaslatot

Leave a Reply