Utolsó felesége ölhette meg Attila királyt: Ildikó a származása miatt fordulhatott férje ellen – Ezotéria

A magyar történeti krónikák attól függ a hunoknál az volt a egyedi készítésű, hogy az uralkodók számos feleséget ráadásul tartottak, akik az egyik ugyanakkor következetesen volt egy főfeleség. 

A főfeleség minden különféle nőnél jelentősebb volt, valamint az uralkodónak szült gyermeke ugyancsak kiemelkedett a többi asszonytól {született} gyermekek közül. Attila hun királynak ráadásul számos felesége volt, közülük Réka valamint Ildikó volt {jelentős}, utolsó ennek ellenére feltételezések attól függ az vezet vesztét okozhatta.

Réka, Attila fő- felesége valamint Csaba királyfi anyja

Réka egy görög vagy akár bizánci császár gyermek volt, ám egyesek attól függ biztosan nem elragadó gyermeke, hanem egy, a ázsiai császár udvarából származó szkíta vagy akár hun származású udvarhölgy, akit gyermekévé fogadott. Ezt az ráadásul alátámasztja, hogy Rékát egy hunhoz valamint biztosan nem birodalmi vezetőhöz adták nőül, ahogy az egyedi készítésű volt. Rékát, a történeti forrásokból úgy tudni, kocsibaleset érte, ezért lelte halálát. Fia, Irnek, kimondottan Kaba, azaz Csaba királyfi lett a szekvenciális hun vezet. Még egy két gyermeke Ellák valamint Dingizik voltak.

Attila király ábrázolása a Képes Krónikában.

Attila fő- ábrázolása a Minősített Krónikában.

Fotó: Wikimedia Commons

Attila vadonatúj asszonya, Ildikó

Miután Réka életét vesztette, Attila vadonatúj főasszonyt választott: ő volt a germán, gót származású Krimhilda, vagyis Ildikó, akit egyes források Mikoltnak hívtak, valamint hogy Attila fő- vesztét okozta egyes feltételezések attól függ.

Attila feleségeiről biztosan nem számos releváns információ maradt fenn. Ildikóról ugyancsak biztosan nem vehető biztosra, hogy Attila haláláért elszámoltatható, ez egyszerűen egy valószínűsített jellemvonás a történészek részéről. Ildikó mérget csepegtetett Attila fülébe, ezért végzett vele. Tettét alátámasztaná, hogy a gót származású asszony végül is ráadásul a hun aréna ellen fordult, valamint a gótokat segítette velük ellentétes.

Többet látni:  Amikor a férfi állandóan kívánja a szexet, de a nő csak ritkán – Így oldható meg a libidókülönbség a szakértők szerint - Kapcsolat

Attila halála okát mindeközben másként ráadásul magyarázzák. A 453 tavaszán elhunyt fő- látszólag számos alkoholt fogyaszthatott, valamint a májzsugora szövődményeként kialakuló nyelőcsővisszér-betegségbe halt jobbra. Még egy koncepció, hogy nászéjszakáján vérezni kezdett az orra, valamint megfulladt.

A post az ajánló után eljárás

A mai napig talány, hol jármű Attila sírja 

Attila temetésének történetét Iordanes írta meg. Írása attól függ ázsiai valamint türk szokásoknak megfelelően, hármas, Arany-ezüst-vas koporsóban (ferculum) temették volna el a királyt, azonban legvalószínűbb egyszerűen magányos koporsóban, hármas szemfedővel (coperculum) helyezték őt örök nyugalomra. Szekvenciális történetiszöveg-elemzők attól függ Iordanes összekeverhette a ferculum valamint coperculum szavakat, valamint ebből adódik a tévhit, hogy hármas koporsóban temették el Attila királyt. Mindeközben, a hun temetkezésben biztosan nem volt egyedi készítésű acél koporsót használni, ami ugyancsak az egy, fakoporsós temetést támasztja alá. Bárhogy ráadásul temették el, a sírt a mai napig biztosan nem találták meg. A feljegyzésekből mindössze annyit könnyen tudni, hogy {valahol} a Duna-Tisza közén könnyen.

Miután Attila fő- meghalt, testvérháború elszakadt ki két gyermek, Aladmérték valamint Csaba közt, akik mindketten a trónra pályáztak. A harcok legyengítették a hun birodalmat, mely valamikor szétesett. Attila dinasztiája 503-ban ért véget.

Ajánlóképek: Paczka Ferenc – Attila halála című festménye.

A furcsa kaptárkövek

5-16. századi hunok, avarok valamint szarmaták hagyatékai a kaptárkövek, melyek funkciója jókora rejtélyt módszer a kutatók számára.


Nézed: Utolsó felesége ölhette meg Attila királyt: Ildikó a származása miatt fordulhatott férje ellen – Ezotéria

Forrás: https://bpcsr.com

Kategória: szintetikus

Leave a Reply