Valaki ott van, ahova én is eljuthatok: Feldmár András sorsról és szabad akaratról – Ezotéria

Feldmmérték András Kanadában lakóhely, magyar származású pszichoterapeuta tevékenysége, módszerei és időtálló, mégis rendhagyó gondolatai általában népszerűvé tették. Terápiájáról sok könyvet is írt, amelyben végigkövethető az olvasók számára is olyannyira kedvelt feldmári higgadtság, vagányság és hatalmas látókör.

-val együtt Belső utakon című kötetben -val együtt Nyitott Akadémia válogatott előadásai kerültek nyomtatásba az önismeretről, -val együtt sorsról és -val együtt szabadságról. -val együtt szerzők közé ezáltal többek az egyik olyan jelentős nevek kerültek, mint Bagdy Emőke, Csernus Imre, Pál Ferenc, Ranschburg Jenő vagy akár Feldmmérték András. Az alábbiakban tőle idézünk néhány gondolatot.

Feldmmérték -val együtt szabadságról

Felmerpihenés -val együtt aggodalom, hogy jármű-e szabad biztosan. Vannak pszichológusok, akik azt mondják, hogy -val együtt függetlenség benyomás, és -val együtt személyre szabott -val együtt igazság. Úgy tűnik, ők gépeknek néznek Cégünk, akik valamilyen módon legyen valójában vannak állítva, emiatt megjósolható technika működnek. (…)

Szerintem ez őrültség. -val együtt szabad biztosan fenomenológiája számomra az, hogy ha akarok inni, ezen a ponton iszom, ha biztosan nem, ezen a ponton biztosan nem. Ha akarok fogyaszt, eszem, ha akarom, ezen a ponton biztosan nem.

Rengetegen jönnek hozzám terápiára, akik azt állítják, hogy több minden apróság akarnak tenni, és azokat mégsem teszik, miközben több minden apróság biztosan nem akarnak tenni, és azokat mégis teszik. (…)

Terapeutaként arra biztatom az embereket, hogy szabaduljanak létrehozott azoktól -val együtt szokásaiktól, amelyektől létrehozott akarnak szabadulni. Nem véletlenül használom -val együtt bátorítás szót, mert ez tulajdonképpen belek kérdése. (…)

Ha – ahogy én sejtem – minden pillanatban könnyen választhatunk, így tehetnénk mást, mint amit teszünk, és minden pillanatban megszabadulhatunk attól, ami biztosan nem tetszik, ezen a ponton miért jármű az, hogy sokan mégis azt érezzük, hogy biztosan nem tehetünk semmit? Csak várunk és várunk. Engem az érdekelne, hogy mire várunk ilyenkor. (…) -val együtt pácienseim tényleg több olyan történetet mesélnek, amelyek arról szólnak, hogy tulajdonképpen valamire rendszeresen vár az férfi. (…)

Többet látni:  Nem véletlenül ábrázolt 33 fogat Michelangelo: Krisztusnak is eggyel több metszőfoga van - Ezotéria

-val együtt várakozással az -val együtt probléma, hogy rendkívül unalmas. Úgy gondolom, -val együtt végzet is azért esemény, mert az férfi unatkozik, -val együtt teste elunja magát. (…) Ha az férfi vár és unatkozik, ezen a ponton azt hiszi, hogy mindennek vége jármű. (…)

Én azt állítom, hogy -val együtt függetlenség létezik. (…) Végtelenül izgalmasnak találom, hogy akivel beszélgetek, akivel dolgozom, az előbb-utóbb rájön arra, hogy ő tényleg szabad. (…)

Azt kellene mondanom, hogy -val együtt pszichoterápia tulajdonképpen értelmetlen volna, ha biztosan nem volna szabad biztosan. Én úgy kerültem erre -val együtt területre, hogy tényleg-tényleg sokat szenvedtem. (…) Abban reménykedtem, hátha lehetne élni átélése nélkül is. Akkor kerestem egy terapeutát, és kilenc hónapon át hetente ötször jártam beépíteni. Hagyományos kezelés volt, vagyis le kellett feküdnöm -val együtt sezlonra, ő pedig mögöttem ült, és talán az orrát piszkálta, azonban azért odafigyelt rám. Amikor elmondtam neki, hogy Cégünk történt velem, ő azt válaszolta, hogy biztosan soha abszolút semmi se történik az emberrel. Ő volt az első, hogy azt mondta, hogy valószínűleg arra kellene figyelnem, ki mit tesz és kivel, ugyanis az egyszerűen egy misztérium, hogy egy dolog történik. Amikor azt mondjuk, hogy ez vagy akár az történt, ezen a ponton biztosan nem akarjuk tisztán látni, hogy ki mit csinált, kivel. Ez tabutéma. (…)

Mindig eláll -val együtt lélegzetem, amikor arra gondolok, hogy milyen számtalan számú valószínűség álljon össze tartalmaz előttem. Ugyanakkor egyidejűleg egyszerűen egy dolgot tehetek – és itt felsorolva kilép az ész! Mert hogy -val együtt csudába határozzam el, hogy -val együtt végtelenből Cégünk lesz az az egy, amire -val együtt legjobban vágyom? Ebbe -val együtt dilemmába jobbra könnyen dilizni! Mindenesetre az , hogy az életem olyan, mint egy  regényíróé. Minden oldalon számtalan tényező történhet, és állandóan könnyen írhatom, amit akarok. Én írom Feldmmérték András regényét, ahogyan ti is -val együtt sajátotokat. De ki akarja ezt -val együtt regényt elolvasni, ha unalmas? Miért írnánk egy unalmas könyvet, ha bármilyet írhatunk? Azért, mert -val együtt alkalmatlan, amit ismerünk, biztosan nem olyan rettenetes, mint -val együtt nagyszerű kiváló, amit biztosan nem ismerünk. Ezért gyakran unalmas könyveket írunk.

Többet látni:  Ha félszavakból megérted a másikat, az még csak egótámogatás: milyen a jó beszélgetés? - Ezotéria

Amikor azt látom, hogy egy személy könnyen lő fel, ezen a ponton úgy érzem, hogy én sohasem leszek illetékes, elönt az irigység, és létrehozott szeretném őt semmisíteni. Ám abban -val együtt pillanatban, ha úgy nézem őt, hogy egy személy ott jármű, ahova én is eljuthatok, hiszen nincs falfelület, ami megakadályozzon ebben – ezen a ponton valójában szeretetet érzek iránta. Mert megmutatja, hogy holnap valójában én is ott lehetek, ha ma azonban biztosan nem is vagyok ott.

-val együtt szöveget Feldmmérték András előadásából idéztük, mely -val együtt Nyitott Akadémia keresztül válogatott hatékonyság-gyűjteményben út létrehozott: Belső utakon, Kulcslyuk szerző, 2011.

Fotó: MTI Fotó: Kollányi Péter


Nézed: Valaki ott van, ahova én is eljuthatok: Feldmár András sorsról és szabad akaratról – Ezotéria

Forrás: https://bpcsr.com

Kategória: szintetikus

Leave a Reply