Valódi emberfejeket zsugorítottak kicsire, majd a nyakukban hordták a jivaro harcosok – Ezotéria

Munkahelyi fejtágításról jelenleg sokan hallhattak, fejzsugorításról ennek ellenére aligha esik kifejezés irodai megbeszéléseken, a jó hír az. A fejzsugorítás fogalma egész egészében máshol, régi kultúrák bizarr szokásai az egyik keresendő.

A fejzsugorítás épp azt takarja, aminek elsőre hangzik: a kifejezés szoros értelmében Egyedi fejek kisebbítését jelenti. Világszerte számos régi kultúránál, például Kínában, Peruban a jivaróknál és még az inkáknál ráadásul fellelhető volt a egyedi készítésű, hogy az összecsapás eközben megölt ellenségeik fejét levágták, majd speciális módszerrel zsugorították, és még derekukra kötve vagy akár nyakukban viselték a harcosok.

Ezáltal zsugorítottak fejeket a jivarók

A jivarók egy Peru területén élt és még lakóhely népcsoport, akiknél egykor egyedi készítésű volt a fejzsugorítás, azaz a zanzák készítése. A módszer összetett volt. A koponyát biztosan nem, csupán a fejbőr bőrét tudták zsugorítani jellemzően. Hogy csak hogy? Gyengébb idegzetűeknek biztosan nem ajánlott, bizarr receptnek tűnő magyarázat következik.

2

A harc eközben leválasztott fejről óvatosan felfejtették az arcot, a füleket és még a átfogó hajat úgy, hogy az egész egészében egyben maradjon. A koponyát a fejbőr hátulsó részén ejtett vágáson át távolították el, arra ezután jelenleg biztosan nem volt nélkülözhetetlen szükséglet.

A post az ajánló után kitartani

Bevarrták, és még pálmacsipeszekkel tűzték meghatározott a szemhéjakat és még a szájat, majd az egész egészében bőrt lobogó vízbe dobták, hogy az főjön. A étel főzés ideje megijedt órától két óráig terjedhetett. Ha múlt hamar vették ki a vízből, a bőrből készült biztosan nem zsugorodott megfelelően, ha pedig múlt soká, ezen a ponton kihullottak a hajszálak és még a szőrszálak.

3

Mikor a étel főzés véget ért, a fejbőr bőre jelenleg körülbelül az kezdeti dimenzió kétharmada volt, és még gumis állagú. A bőrt ezután szárítani kezdték, miközben az sokkal több zsugorodott. Valamikor kisebb, felhevített kövekkel tömték ki, bekenték hamuval, és még a tűz fölé kötve abszolút kiszárították. A fejbőr kiszáradás után jelenleg tisztességesen nehéz lett. Zsinórra kötötték, hogy viselhessék. A fejzsugorítás műveletsora egy ünnepéllyel záródott.

4

Miért zsugorítottak fejeket a jivarók?

A jivarók hiedelmei attól függ a fejzsugorítás keresztül a megölt ellenfél lelkét kiengesztelték, egyúttal meghatározott ráadásul bénították, és még megakadályozták abban, hogy az visszatérjen, és még bosszút álljon. A fejzsugorítás még egy célja az volt, hogy az ellenfél ereje azontúl azé legyen, hogy megölte őt, és még a továbbiakban viseli a fejét.

1

A egyedi készítésű nyomait egyébként nemcsak Ázsiában és még Amerikában lelték fel, hanem Európában ráadásul. Itt a kelták zsugorítottak fejeket, akik ugyancsak úgy gondolták, a szellem a fejben lakik. Náluk a zsugorított fejek presztízsjelképek voltak, melyekkel otthonaik bejáratát díszítették, jelezvén, mennyire nagyon jó (PL) harcosok.

Többet látni:  A testen kívüli élmények leggyakoribb fajtái - Ezotéria

Kocsma a jivaro nép azonban folyamatosan létezik, a fejzsugorítást elvileg jelenleg biztosan nem gyakorolják, azonban a 20. század elején azonban éltek olyan jivarók, akik ismerték, és még elmesélhették sajátja módját. Sok zsugorított fejbőr múzeumba került, és még tekintve, hogy az kezdeti fejek egészen sokat érnek, elkezdődött a hamis fejek gyártása ráadásul. Ezekhez állati bőrt használtak és még használnak fel napjainkig. Egyszerű szuvenírként és még dísztárgyként ráadásul vásárolhatók valósághű másolatok. Bármely személy beszerezhet magának egyet, hogy szeretne.

Juanita, a jégbe fagyott múmia

Peruban egy hegyi múmiát a jég konzerváló ereje olyan épségben őrzött meghatározott, ami ritkaságnak számít.

Ebben a cikkben a stílus érzékenysége miatt biztosan nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Vázolt tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.


Nézed: Valódi emberfejeket zsugorítottak kicsire, majd a nyakukban hordták a jivaro harcosok – Ezotéria

Forrás: https://bpcsr.com

Kategória: szintetikus

Leave a Reply